Bezwaar en beroep


Bent u het niet eens met een beslissing van de Belastingdienst of van een andere overheidsinstantie? Dan kunt u daartegen (gratis) in bezwaar gaan. De instantie bekijkt u argumenten en heroverweegt de beslissing. Bent u het dan nog niet eens met de beslissing, dan kunt u de beslissing en uw argumenten tegen die beslissing voorleggen aan de rechter. U betaalt dan wel griffierecht en kosten van uw adviseur of advocaat.

Als de rechter u geen gelijk geeft, bent u het griffierecht kwijt, maar bent u meestal niets extra verschuldigd. Afhankelijk van uw adviseur of advocaat moet u hen wel een vergoeding voor hun werk betalen.

Geeft de rechter u echter wel gelijk, dan krijgt u het betaalde griffierecht terug en ontvangt u een vergoeding voor de bijstand door uw adviseur of advocaat. 

 

Wij werken altijd op basis van no-cure-no-pay. Dat betekent dat wij bezwaar namens u kunnen aantekenen tegen een beslissing en beroep namens u kunnen instellen en u daarvoor in eerste instantie niets rekenen. Verliest u de zaak die wij voor u voeren, dan betaalt u ons niets. U betaalt dan alleen het griffierecht aan de rechtbank en krijgt dat bij verlies niet terug.

Winnen wij de zaak voor u, dan betaalt u ons alleen de vergoeding die u ontvangt om ons te betalen. U krijgt het griffierecht dan terugbetaald en dat bedrag mag u houden. 

U wordt er dus nooit slechter van door ons de zaak (in bezwaar en in beroep) te laten voeren.